The Beach at Iboih, Weh Island's Hidden Paradise

Pantai Iboih, även känd som Teupin Layeu, ligger mittemot den västra stranden av den legendariska Pulau Weh, eller Weh Island, i norra Aceh, Sumatras nordligaste provins. Pantai Iboih (Iboih Beach) kommer att ta dina förväntningar på naturlig skönhet till en helt ny nivå. Detta lilla, dolda paradis har förblivit i stort sett orört av mycket av turisttrafiken, vilket ger det en mer avslappnad och avslappnad atmosfär. Dess skogar är väl skyddade av Iboihs charmiga kustlinje av gyllene sand som är beströdd med gigantiska stenblock.

Det grunda havsvattnet som är så klart att du kan se havsbotten, har en blågrön nyans som utstrålar en känsla av lugn och avkoppling. Kusten som verkar vara krökt, liknar läppar, leende och välkomnande förbipasserande att komma och delta i dess värme och se den exotiska floran och faunan i de tropiska regnskogarna som är en del av Indonesiens naturrikedom.

Nära staden Iboih ligger ett stort skyddat skogsreservat. Det är ingen överdrift när denna skyddade skog beskrivs som ett paradis, vilket många besökande turister noterade. Du kan utforska skogarna som har en härlig strand i närheten som är tillgänglig för när du vill svalka dig och simma bland den lilla fisken och färgglada korallen. De tropiska skogsträden ger också skugga till många delar av sandstränderna.

Ta dig dit

Banda Aceh Airport är porten till Iboih, som ligger 40 km söderut på spetsen av Aceh-provinsen. Flygtiden från Jakarta till Banda Acehs flygplats är cirka 2 timmar och 40 minuter. Det går dagliga flyg till Banda Aceh från Jakarta och Medan med Garuda Indonesia, Sriwijaya Air och Lion Air.

Från Banda Aceh, ta dig till Ulue-lue hamnen där du har alternativen för antingen en färja eller motorbåt till Sabang , på Pulau Weh. Motorbåtskostnaderna tar cirka 45 minuter att ta sig till Sabangs hamn med avgångar två gånger dagligen. Färjeturen tar cirka 2 timmar. När du kommer till Pulau Weh kan du ta en bemo (minibuss) till Iboih som ligger cirka 40 minuter bort via en pittoresk, kuperad bilresa genom ett antal rustika byar.

Subscribe and Get Free Travel E-Book

Ready for Action?

Am no an listening depending up believing. Enough around remove to barton agreed regret in or it. Advantage mr estimable.
Let's Go!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram